Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Точена млечна баница

Точена млечна баница

IvankaIvanka
Новак
252422
Точена млечна баница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
16
"Неслучайно се славим с баниците - само опитайте тази млечна баница и ще разберете защо нашите са най-хубави и прочути"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 250 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • ЗА СИРОПА
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в съд и правим кладенче в средата.

Разбиваме яйцето със захарта, прясното мляко и олиото. Разбиваме и киселото мляко, като добавяме содата, солта и оцета. Изсипваме смесите в кладенчето и замесваме средно меко тесто.

Разделяме тестото на малки питки и ги оставяме да престоят 20 мин. Приготвяме плънка от натрошено сирене с разбитите яйца.

Разточваме кора от всяка топка, след което я поръсваме с олио, с част от плънката и навиваме на руло.

Нареждаме цялата баница в омазнена тава, поръсваме с олио и печем в предварително загрята умерена фурна около 30 - 40 мин.

Приготвяме сиропа, като разтваряме захарта в млякото и заливаме изпечената и изстинала баница. Отново печем в слаба фурна до затопляне на млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
43
30
21
10
Дай твоята оценка: