Кюфтета с яйчен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Кюфтета с яйчен сос1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не, това не са обичайните заподозрени с бял сос, а престъпно вкусни кюфтенца с яйчен сос, които ви предизвикваме да приготвите и хапнете!"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 1 кг
  • ориз - 150 г .
  • яйца - 5 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме добре каймата с ориза, 2 яйца, ситно нарязания лук, солта и черния пипер. От сместа правим кюфтета, които да са по-малки от едно яйце.

В тенджера слагаме вода да заври. Добавяме и сол и зехтин и когато заври, слагаме кюфтенцата. Варим до готовност на кюфтетата.

През това време в отделен съд разбиваме останалите яйца.

Към тях добавяме копъра и малко от бульона от кюфтетата.

В порционни чинии слагаме кюфтенца и ги заливаме с яйчения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: