Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пюрета»Бобено пюре с печени чушки

Бобено пюре с печени чушки

Бобено пюре с печени чушки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Казахме на баба, че чакаме кости и трябва да приготвим разядка за гостите и тя ни изненада с тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 4 бр. печени (червени)
  • зехтин - 4 с.л. или олио
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода на огъня да заври. Измийте боба и го сложете във врящата вода. Варете около 45 минути, след което изсипете първата вода.

Налейте топла вода и варете отново, като добавите нарязан на парченца лук и морков. Варете около 45 минути до готовност.

Отцедете боба от водата, пасирайте го или го намачкайте с вилица. Прибавете зеленчуковата подправка, олиото и сол на вкус.

Разбъркайте добре и сервирайте в купички. Нарежете на ивички печените чушки и ги овкусете със зехтин и сол на вкус.

Подредете ги върху пюрето.

Ястието може да се сервира като мезе, предястие, гарнитура към скара или риба, или върху препечена филийка.

Бобеното пюре с печени чушки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: