Начин на приготвяне
Като използвам консервиран готов боб, си спестявам термичната обработка, иначе спокойно може да сварите нужното за рецептата количество. В голяма купа слагаме боба и го пасираме. Чесъна минаваме през преса и го добавяме.
Орехите се почистват и смилат в блендер - и те се слагат в купата. Магданозът се измива и се накълцва много ситно. Него слагаме последно, заедно с подправките и старателно разбъркваме до хомогенност.
Оставяме каймата да поеме подправките и вкусовете и се заемаме с продуктите за пълнежа. Чушката нарязваме на тънки ивички, филето и кашкавал на лентички, пушеното сирене на кръгчета. Свареното яйце нарязваме на колелца.
Вземаме здрав найлон в правоъгълна форма, леко намазняваме и разстиламе сместа. Единия край на плика полагаме върху формата за руло, редим продуктите и леко навиваме докато стигнем формата и с приплъзване изтегляме найлона.
С мокър нож заглаждаме готовото руло и украсяваме с майонеза. Слагаме в хладилник за 12 часа, след което се наслаждаваме на резултата и вкуса.