Бобено руло

Бобено руло
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"За специалните моменти и специалните хора - уникално руло от боб"

Необходими Продукти

  • червен боб - 2 кутии консервиран от 400 г
  • магданоз - 80 г
  • чесън - 20 г
  • орехи - 160 г
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • За плънката
  • чушки - 1/2 бр.
  • яйца - 1 сварено
  • филе - 70 г
  • кашкавал - 50 г
  • пушено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като използвам консервиран готов боб, си спестявам термичната обработка, иначе спокойно може да сварите нужното за рецептата количество. В голяма купа слагаме боба и го пасираме. Чесъна минаваме през преса и го добавяме.

Орехите се почистват и смилат в блендер - и те се слагат в купата. Магданозът се измива и се накълцва много ситно. Него слагаме последно, заедно с подправките и старателно разбъркваме до хомогенност.

Оставяме каймата да поеме подправките и вкусовете и се заемаме с продуктите за пълнежа. Чушката нарязваме на тънки ивички, филето и кашкавал на лентички, пушеното сирене на кръгчета. Свареното яйце нарязваме на колелца.

Вземаме здрав найлон в правоъгълна форма, леко намазняваме и разстиламе сместа. Единия край на плика полагаме върху формата за руло, редим продуктите и леко навиваме докато стигнем формата и с приплъзване изтегляме найлона.

С мокър нож заглаждаме готовото руло и украсяваме с майонеза. Слагаме в хладилник за 12 часа, след което се наслаждаваме на резултата и вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: