Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера на котлона вода да заври. Слагаме вътре малка щипка сол. Прибавяме ½ пакет макарони на къси тръбички да се сварят.
След като се сварят, ги отцеждаме от водата. Намазваме с масло тава с ринг и падащо дъно за торта с диаметър 24 см. В купа си разбиваме яйцата с миксер. Прибавяме прясното мляко и захарта. Натрошаваме сиренето.
В съда с макароните слагаме течната смес и сиренето. Разбъркваме с голяма лъжица. Изсипваме сместа във форма за торта. Отгоре разпределяме нарязано на малка парченца масло.
Поръсваме отгоре с 3 с.л. захар. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Като получат приятен загар и станат готови, ги вадим. Режем на триъгълници като торта. Сервираме в чинии.
Бележка: Правила съм и други рецепти, но с тази стават наистина пухкави и меки. Различни са на вкус. Усеща се вкусът на млякото и яйцата, ароматът на маслото, леко и на сиренето.
Не са прекалено сладки, но най-важното е, че са много пухкави, не сухи и сбити. Предполагам, че е така, защото има повече прясно мляко.
Рецептата от кулинарен блог Храна за моите канибали.