Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Макарони с яйца, сирене и мляко

Макарони с яйца, сирене и мляко

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Макарони с яйца, сирене и мляко6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Само да сме сигурни - и вашите любими макарони на фурна ли ги правите по този начин?"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г тръбички
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сирене - 150 мл
  • масло - 40 г краве
  • масло - 1 с.л. за намазване на формата
  • захар - ½ ч.ч. + 2 - 3 с.л. за отгоре
  • сол - 1 щ. малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера на котлона вода да заври. Слагаме вътре малка щипка сол. Прибавяме ½ пакет макарони на къси тръбички да се сварят.

След като се сварят, ги отцеждаме от водата. Намазваме с масло тава с ринг и падащо дъно за торта с диаметър 24 см. В купа си разбиваме яйцата с миксер. Прибавяме прясното мляко и захарта. Натрошаваме сиренето.

В съда с макароните слагаме течната смес и сиренето. Разбъркваме с голяма лъжица. Изсипваме сместа във форма за торта. Отгоре разпределяме нарязано на малка парченца масло.

Поръсваме отгоре с 3 с.л. захар. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Като получат приятен загар и станат готови, ги вадим. Режем на триъгълници като торта. Сервираме в чинии.

Бележка: Правила съм и други рецепти, но с тази стават наистина пухкави и меки. Различни са на вкус. Усеща се вкусът на млякото и яйцата, ароматът на маслото, леко и на сиренето.

Не са прекалено сладки, но най-важното е, че са много пухкави, не сухи и сбити. Предполагам, че е така, защото има повече прясно мляко.

Рецептата от кулинарен блог Храна за моите канибали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: