Начин на приготвяне
Смесваме каймата с предварително накиснатите и изцедени филии хляб, нарязания на ситно лук, 2 яйца и подправките. Разбъркваме добре и оставяме да престои в хладилник.
След това оформяме кюфтета с големината на яйце. Подреждаме ги в тавичка, като във всяко яйце правим гнездо. Заливаме ги с 1/2 от маслото, което е предварително разтопено. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса около 20 мин.
През това време сваряваме картофите и ги пасираме, заедно с прясното мляко и малко масло. Разбъркваме добре и добавяме останалото яйце.
Когато извадим кюфтетата от фурната ги напълваме с картофеното пюре. Разтваряме доматеното пюре с малко вода и заливаме кюфтетата с него. След това отново връщаме тавичката във фурната и запичаме за малко.
Сервираме кюфтетата топли и поръсени с настърган кашкавал.
Коментари