Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Джинджифилови кюфтета

Джинджифилови кюфтета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Добавете малко джинджифил към сместа за кюфтетата и ще останете възхитени"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 4 с.л. пълни
  • лимони - 1/2 бр. настъргана кора и сок
  • къри - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се разбърква с галетата, разбитите яйца, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, кърито, смления джинджифил, черен пипер и сол на вкус.

Омесва се добре и се оставя да отлежи 30 минути.

След това с мокри ръце се оформят топчета, които се потапят в малко олио, нареждат се на скара и се пекат 10 минути на не много силен огън, като често се обръщат.

Кюфтетата се поднасят топли, гарнирани с парченца мандарина или ананас.

Джинджифиловите кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: