Кемал паша татлъсъ

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078252407582
Кемал паша татлъсъ
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Дали това е бил любимият десерт на пашата?"

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 ч.л
  • брашно - 2 ч.ч
  • яйца - 2 бр.
  • маргарин - 75 г
  • сирене - 200 г обезсолено
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, содата, яйцата, размекнатия маргарин и настърганото сирене замесваме тесто. Оформят се приблизително 20 топчета.

Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в предварително затоплена загрята на 180 градуса фурна, докато порозовеят.

Сваряваме сироп от водата, захарта и лимоновия сок.

Готовите топчета се потапят в сиропа и варим около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: