Сарми с кайма, ориз и зрял боб

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
31/01/2017
"Тоталният хит сред сармите с кисело зеле - пригответе, хапнете и оценете "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо789
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с олио се запържват за кратко лукът и морковът, нарязани на ситно. Добавя се каймата и малко вода, за да може каймата да се раздроби на малки късчета равномерно.

Когато тя се запържи, се добавя ориза. Запържва се до прозрачност и се налива около 1/2 ч топла вода. Когато водата се поеме от ориза, се добавя консервата с изцеден от водата и измит в гевгир боб.

Слагат се и подправките да се запържат леко. Това е плънката.

Вземат се листата и от тях се оформя с нож тънък лист. В него се поставя по 1-2 с.л от плънката и зелевият лист се завива, като с двата странични края плънката се завива и след това то се навива на руло.

Рулата се редят в тава, в която на дъното се поставят 3-4 вилици а върху тях наредени плътно, по големи зелеви листа. Сармите се покриват отгоре също с големи зелеви листа, налива се водата и тавата се завива с фолио.

Поставят се в загрята предварително фурна на 200 г и щом ястието заври, градусите се намаляват до 180. Печенето продължава 1ч след което фолиото се маха и сармите се допичат за още 10 минути.

Може да се поднесат полети леко със сос от кисело мляко, чесън и копър или с доматен сос.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар