Начин на приготвяне
Първо, намазвам бутчетата с олио и червен пипер, сол и черен пипер.
Поставям ги в тава върху хартия за печене и ги слагам във фурната да се изпекат за 30 мин на 180°C.
След това в тиган запържвам чесъна за кратко, лука, моркова и чушката.
Добавям ориза и него запържвам за кратко, добавям 2-3 с.л. вода и
изсипвам консервата боб заедно с маринатата в него и подправките.
Разбърквам хубаво сместа и доливам около-250-300 мл топла вода.
Изсипвам в керамична тава зеленчуковата смес и отгоре подреждам бутчетата,
които поливам с отделения сос при печенето им.
Ястието го запичам до хубаво завиране на 180 градуса и изключвам фурната.
След като оризът поеме течността, ястието е готово за поднасяне.