Начин на приготвяне
Предварително си приготвяме крема, като обелваме бананите и ги нарязваме на колелца. Настъргваме кората на един лимон.
Изсипваме млякото в тенджера, като не трябва да е много силен котлона, за да не кипне, добавяме захарта и бъркаме, докато се разтвори. Добавяме кората на лимона и разбъркваме.
Разбиваме яйцата и заедно с бананите ги добавяме към млякото. Кремът трябва да го направим на водна баня, затова слагаме този съд, в който е сместа, в по- голям съд. Бъркаме до сгъстяване.
Не е необходимо да сиропираме блатовете, но вие ако искате, го направете.
Хубаво е да ползваме съд с махащо се дъно, за да може, когато изсипваме крема и след това шоколада, да не се разтекат.
Слагаме първия блат и изсипваме от банановият крем. Нареждаме банани и слагаме средния блат, отново сипваме бананов крем и нареждаме банани.
След като сложим най-горния блат, оставяме тортата да стегне, (може и в хладилник), докато разтопим шоколада.
Шоколадът се разтапя по инструкции на производителя, но в повечето случай е на водна баня.
След като сме разтопили шоколада, го изсипваме върху тортата, оставяме да стегне.
След това декорираме с кора на ябълка, като с картофобелачка белим кората на ябълката и след това навиваме в кръг.
Ягодите ги измиваме и ги поставяме върху тортата. Могат да се декорират с малко шоколад.