Начин на приготвяне
За да приготвим блата разбиваме белтъците на сняг. След това разбиваме жълтъците със захарта. Бавно смесваме жълтъците с белтъците.
Пресятото с бакпулвера брашно добавяме бавно и постепенно към сместа. Изсипваме сместа във форма постлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса. Когато е готов изчакваме 10-15 минути преди да го извадим от формата.
Крема се прави като с миксер се разбие сметаната заедно с пудрата захар.
Разделяме блата на 3 равни части. Сиропираме ги със захарен сироп или сок от компот, както обичаме повече.
Редим блат, крем, блат, крем и завършваме с блат. Върху него нанасяме много малко количество сметана, за да нанесем по лесно шоколадовата заливка. Нея правим като разтопим кувертюра на водна баня.
След като е готов му добавяма 2 с.л. олио за блясък и заливаме тортата, докато е още топъл шоколада.
Оставяме да се стегне шоколада, след което украсяваме по избор.
Коментари