Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирани сладкиши»Сиропирана торта със сметанов крем и шоколадова глазура

Сиропирана торта със сметанов крем и шоколадова глазура

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Сиропирана торта със сметанов крем и шоколадова глазура
Снимка: Деси Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр
  • захар - 200 гр
  • брашно - 150 гр
  • бакпулвер - 10 гр
  • за сиропа
  • сок от компот - или захарен сироп
  • за крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за глазурата
  • кувертюр - 100 гр
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим блата разбиваме белтъците на сняг. След това разбиваме жълтъците със захарта. Бавно смесваме жълтъците с белтъците.

Пресятото с бакпулвера брашно добавяме бавно и постепенно към сместа. Изсипваме сместа във форма постлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса. Когато е готов изчакваме 10-15 минути преди да го извадим от формата.

Крема се прави като с миксер се разбие сметаната заедно с пудрата захар.

Разделяме блата на 3 равни части. Сиропираме ги със захарен сироп или сок от компот, както обичаме повече.

Редим блат, крем, блат, крем и завършваме с блат. Върху него нанасяме много малко количество сметана, за да нанесем по лесно шоколадовата заливка. Нея правим като разтопим кувертюра на водна баня.

След като е готов му добавяма 2 с.л. олио за блясък и заливаме тортата, докато е още топъл шоколада.

Оставяме да се стегне шоколада, след което украсяваме по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
получи ми се много хубава, дори едвам се докопах да едно парче и аз да опитам. само че аз я сиропирах малко повече.
25.03.2018 17:44
1
Рая Андонова
Рая Андонова
Стана много вкусно. Само че аз глазурата я направих като смесих разтопения шоколад с част от сметаната.
06.03.2016 18:30
1