Начин на приготвяне
Разбиват се захарта с маслото, добавят се яйцата едно по едно, в друга купа се смесват брашното, бакпулверът, содата за хляб и солта, приготвеното кафе се смесва с млякото.
Към яйчената се добавя половината от брашното, след това приготвеното кафе и след това другата половина от брашното, разбърква се с шпатула и се изсипва в подходяща форма за печене.
Пече се до готовност. Охладеният блат се разрязва на две части.
Приготвя се кремът от разбитата сладкарска сметана, квасената сметаната и разтопения на водна баня бял шоколад.
Слага се единият блат в подходящ поднос, напоява се с половината от кафето, разпределя се половината от крема, слага се вторият блат и се напоява с кафето, разпределя се останалият крем и се прибира в хладилник за 2 часа.
Когато тортата е стегнала, по средата отгоре се слагат лешниците и се залива с шоколадовата глазура, приготвена от разтопения на водна баня шоколад, украсява се с разбита сметана и бял шоколад.