Генуезки десерт

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Генуезки десерт1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6 порции
"Запалените любители на сладкото ще прибавят рецептата и за този десерт към любимите си"

Необходими Продукти

  • бадеми - 250 г
  • масло - 125 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • ликьор - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме 2 ч.ч. вода да заврят. След това слагаме бадемите, отцеждаме ги и докато са топли, ги обелваме и смиламе.

Разбиваме много добре маслото, заедно със захарта. След това добавяме едно по едно яйцата, брашното, смлените бадеми и ликьора.

Всичко това става с непрекъснато бъркане. Изсипваме сместа в намаслена форма и печем на умерена фурна за около 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: