Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтенца Бонбон

Картофени кюфтенца Бонбон

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Картофени кюфтенца Бонбон
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Страхотно парти предложение, което веднага ще изпробваме с най-верните си приятели и известно количество бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. средна големина
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кори за баница - няколко кори пресни
  • галета - 2 - 3 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се заливат в тенджерка с вода, да се покрият. Сваряват се с кората и се оставят да се охладят. След това се обелват и настъргват, също сиренето и кашкавалът. Добавят се подправките, яйцето и се разбърква.

От получената смес се взема с големината на малък орех, оформя се на топче и се овалва в галета.

Топчетата се подреждат в чиния.

От пресни кори за баница, така както са подредени листата, с остра кръгла формичка могат да се изрежат кръгчета.

От тези кръгли листенца вземаме по няколко и ги нанизваме на клечка за зъби. Пробождаме картофеното кюфтенце, а в края на клечката завършваме пак с 4-5 корички.

В малка касерола загряваме обилно количество олио.

Пускаме по три картофени шишчета. Изпържваме ги съвсем леко, буквално за секунди, малко да се зачервят.

Изваждаме картофените кюфтенца Бонбони внимателно с решетъчна лъжица и ги подреждаме върху кухненска хартия да се отдели олиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: