Начин на приготвяне
С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня.
Съвсем леко сиропирайте сърчицата.
Разбийте маскарпонето със захарта. Отделно разбийте сметаната и я прибавете към маскарпонето. Разбъркайте с шпатула, прибавете нарязаните малини и отново разбъркайте.
Върху сърчице сложете от крема, отгоре поставете друго сърчице и леко притиснете.
Загрейте сметаната до точка на кипене и сложете начупения шоколад. Бъркайте до пълното му разтапяне. Ако е нужно, загрейте за още малко в микровълнова, като внимавате да не завира сместа.
С лъжица залейте пастичките и сложете малинки. Изчакайте да стегне шоколада и сервирайте.