Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Пай»Пай с круши и крема сирене

Пай с круши и крема сирене

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5207k2k1
Пай с круши и крема сирене
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И домът ви изведнъж замириса на приятелството между есента и крушите - пай с круши и крема сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 140 г
  • пудра захар - 40 г + 1 с.л.
  • сол - щипка
  • краве масло - 60 г
  • заквасена сметана - 1 - 2 с.л.
  • крема сирене - 125 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • пшеничен грис - 1 с.л.
  • круши - 600 г
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, пудрата захар (40 г) и щипка сол, прибавете нарязаното на кубчета студено масло и разтрийте, докато се получат трохи.

Добавете 1-2 с.л. заквасена сметана и съберете тестото на топка.

Разточете 2/3 от тестото върху хартия за печене на кръг и поставете в малка форма за печене (около 17 см).

Останалото тесто разточете на кръг и приберете всичко в хладилника за около 30 минути.

Обелете крушите и ги нарежете на резени.

Намажете основата от тестото с белтъка и я поръсете с гриса.

Смесете крема сиренето, 1 с.л. пудра захар, ванилията и жълтъка и разпределете сместа върху основата, след това сложете крушите.

Направете решетката от заделеното тесто, намажете я с белтъка и поръсете със захарта.

Печете пая с круши и крема сиренев загрята фурна на 190°С за около 35-40 минути.

Вижте още съвети при печенето на бутертесто, както и свежи идеи за вкусотии с бутертето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: