Бухти, които се обръщат сами

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
07/02/2017
"Чудо на чудесата - бухти, които, като се изпържат, се обръщат сами А за вас остава тежката работа да ги изядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
70 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 292
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена70

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.

С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина.

Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами.

Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.

Пържат се до зачервяване.

Поръсват се топли с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Николина Панчева
здравеите аз добавям брашно на око . да стане малко по гъсто от палачинково тесто и да не е гъсто като за мекици
1
1
Таня Левенова
рецептата ми е много точна..
1
0
Таня Левенова
ами брашното ти е било в повече -за 450-500гр-3 яйца по 50гр-това е 150гр течност +250гр мляко-това прави-400гр течност-тестото трябва да е рядко почти като кексовото..
4
0