Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Риба по брюкселски

Риба по брюкселски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Риба по брюкселски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Универсална рецепта за вкусна панирана риба, която да поднесете с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. (каквато ви харесва)
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • сухар - счукан (галета)
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре рибата и махаме главите и опашките им.

Потопяваме ги в млякото, а след това в предварително смесените брашно и счукан сухар/галета.

Изпържваме ги в сгорещеното олио, изваждаме ги и нареждаме в тавичка.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и счукания чесън. Добавяме виното и оцета и оставяме соса да поври няколко минути.

След това го изсипваме върху рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: