Начин на приготвяне
Рибата се почиства от костите и кожата и полученото филе се измива в студена вода, отцежда се и се нарязва на едри кубчета. Поръсва се със сол и черен пипер и се напръсква с вино. Парчетата риба се овалват в брашното и се запържват леко в сгорещената мазнина.
Изваждат се и в същата мазнина се запържват ситно нарязаните лук, чушки, домати и оризът с малко сол. Всичко се залива с вряла вода в съотношение 1:3. Прибавят се подправките и сместа се пече в умерена фурна дo омекване на ориза.
След това в пръстени гювечета се поставя част от мазнината, парчета от рибата и част от задушения ориз. Всяка порция се залива с разбитото мляко и яйцата, посипва се с настърган на ренде кашкавал и се пече на фурна до зачервяване. Поднася се с парче лимон.