Евтини шницели с кайма

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
81
78
1
09/02/2017
"Готови сме да направим компромис с цената, но с качеството - никога "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 964
  • Преглеждания за месеца1065
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • вода - 100 мл /кафена чашка/
  • лук - 1 малка главичка
  • сол - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата с вилица с малко сол.

Прибавете брашното, смляното месо, водата и разбъркайте. Добавете настъргания лук и подправките и разбъркайте отново.

Сипете лъжица олио в малко тиганче, по възможност с незалепващо покритие и загрейте на огъня.

Сипвайте с голяма лъжица от сместа в сгорещеното олио и разстелете внимателно, заглаждайки във формата на кръгъл шницел.

Щом се позачерви, обърнете с лопатка и обърнете и изпържете и от другата страна.

Гарнирайте със зеленчуци по желание.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Даниела Русева
Привет, Лилс! Не съм ги правила печени във фурна, но винаги може да се пробва. Струва ми се, че са си по-хубави пръжнати на тиганче. Ако ще се правят във фурна, може би ще е добре първо да се постави в тавата готварска хартия. Върху нея да се сипва по лъжица от сместа и веднага да се сложат да се пекат в силно сгорещена предварително фурна на 220 градуса. Така мисля, че ще станат.
Защо пък да не станат, ще са печени.
1
0
Лилс1895
Лилс1895
18.11.2019 11:56
здравейте,вместо пържени печени на фурна ще станат ли ?
1
0