Начин на приготвяне
Измийте, рендосайте и посолете тиквичката. Оставете я за около 20 мин. да се отцеди от водата.
В голяма купа сложете каймата, яйцето, скилидката чесън, нарязана на дребно и галетата. Изстискайте с ръка рендосаната тиквичка и я сложете при каймата.
Поръсете с подправката за кайма и омесете всички продукти заедно. От получената смес оформете с ръце шницелите.
Пригответе панировката. В купа разбийте яйцата и добавете щипка сол. В чиния сипете брашното, добавете черния пипер и разбъркайте. Загрейте олиото на огъня.
Вземайте един по един шницелите с кайма, топете ги от всички страни първо в брашното, а след това в яйцата. Изпържете ги от двете страни до златисто.
Извадете ги и ги сложете върху домакинска хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Сервирайте шницелите с кайма и тиквички с прясна сезонна салата.