Питка сърце с рози за Свети Валентин

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
13/02/2017
"Когато изградиш живота си с някого, не ти трябва специален празник, за да му кажеш колко го обичаш, но винаги може да го изненадаш с питка, приготвена специално за него"
Приготвяне55 мин.
Готвене40 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 879
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Затопляте млякото и разделяте на две - в едната част слагате захарта, маята и поръсвате със брашно. Оставяте на страна да се активира.

Разбивате яйцата, като единия жълтък заделяте за намазване на питката. Прибавяте и останалите продукти и замесвате хубаво гладко тесто. Оставяте да втаса на топло, след което делите тестото на 2 големи част и една по-малка.

От едната голяма делите на две, разточвате две кори, изрязвате сърца като наложите формата-сърце и така имате 2 кори сърца, едната намазвате със масло, а другата и изрязвате пет дупчици и слагате върху другата. Формата намажете с олио или поставете хартия за печене.

От другата голяма част разточете кора, като намажете с масло и навиете на руло. Нарежете я на по-дебели рулца, които наредете по края на формата. От малката част тесто изрежете кръгчета и оформете рози, които поставете в дупчиците.

Ако ви е останало тесто може да направите повече рози. Оставете питката да втаса, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар