Начин на приготвяне
Затопляте млякото и разделяте на две - в едната част слагате захарта, маята и поръсвате със брашно. Оставяте на страна да се активира.
Разбивате яйцата, като единия жълтък заделяте за намазване на питката. Прибавяте и останалите продукти и замесвате хубаво гладко тесто. Оставяте да втаса на топло, след което делите тестото на 2 големи част и една по-малка.
От едната голяма делите на две, разточвате две кори, изрязвате сърца като наложите формата-сърце и така имате 2 кори сърца, едната намазвате със масло, а другата и изрязвате пет дупчици и слагате върху другата. Формата намажете с олио или поставете хартия за печене.
От другата голяма част разточете кора, като намажете с масло и навиете на руло. Нарежете я на по-дебели рулца, които наредете по края на формата. От малката част тесто изрежете кръгчета и оформете рози, които поставете в дупчиците.
Ако ви е останало тесто може да направите повече рози. Оставете питката да втаса, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути.