Начин на приготвяне
В 100 мл вода се разбърква маята със захарта и оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса на топло 40-50 минути. Втасалото тесто се разделя на две.
Първата част се разделя на 7 малки топки за центъра, във формата на цвете. В средата на всяка се поставя натрошено сирене. Втората част се разделя на две топчета.
Първото се дели на три части и всяка се разточва на правоъгълник, намазва се меко масло поръсваме натрошено сирене. Върху него се нарежда втора кора с масло и сирене и трета, отново намазана и поръсена със сирене.
Трите кори заедно се навиват на руло и нарязваме на филии. Нареждат се по стените на тавата, покрита с хартия за печене. Втората част тесто също се разделя на 3 топчета.
Разточват се три малки кръгли кори, наредени една върху друга и намазани с разтопено масло. Нарязва се на 6 триъгълника, всеки с разрез през средата и връхчето се промушва през разреза.
Оформените листенца се нарeждат между топчетата в средата. Оставя се да бухне на топло за 20 минути. Намазва се с разбит жълтък с малко олио и 1 с. л. прясно мляко.
Поръсваме с маково семе и сусам. Печем в загрята умерена фурна на 180 градуса около 40 минути. Изважда се и покриваме с чиста кърпа.