Печени толумбички

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
17/12/2019
"Като заклети фенове на толумбичките ще ви издадем една тайна - най-вкусните толумбички са печените "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 854
  • Преглеждания за месеца1295
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявате брашното, добавяте бакпулвера в него и разбъркайте. В тенджера налейте водата и олиото, прибавете солта и захарта, поставете я на силен огън да заври.

След като заври, добавяте смесените брашно и бакпулвер, бъркате бързо и енергично с лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Отстранявате тенджерата от котлона и оставяте тестото да се охлади.

Добавяте яйцата едно по едно към него, при непрекъснато бъркане, докато получите еднородно тесто. Готовото тесто поставете в пош с подходящ шприц накрайник и шприцовате толумбичките върху тава, постлана с хартия за печене.

Размерът на толумбичките е по ваш избор. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до желания от вас загар.

Докато се пекат, си пригответе сиропа. За целта смесете всички продукти за него в тенджера, поставете я на силен огън. След като сиропът заври, залейте изпечените, още топли толумби с горещия сироп.

Оставете ги да се охладят и попият сиропа при покрит с капак или алуминиево фолио съд.

Печените толумбички са готови.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар