Печени толумбички

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74102713
17/02/2017
"Като заклети фенове на толумбичките ще ви издадем една тайна - най-вкусните толумбички са печените "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 456
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 500 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 700 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявате брашното, добавяте бакпулвера в него и разбъркайте. В тенджера налейте водата и олиото, прибавете солта и захарта, поставете я на силен огън да заври.

След като заври, добавяте смесените брашно и бакпулвер, бъркате бързо и енергично с лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Отстранявате тенджерата от котлона и оставяте тестото да се охлади.

Добавяте яйцата едно по едно към него, при непрекъснато бъркане, докато получите еднородно тесто. Готовото тесто поставете в пош с подходящ шприц накрайник и шприцовате толумбичките върху тава, постлана с хартия за печене.

Размерът на толумбичките е по ваш избор. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до желания от вас загар.

Докато се пекат, си пригответе сиропа. За целта смесете всички продукти за него в тенджера, поставете я на силен огън. След като сиропът заври, залейте изпечените, още топли, толумби с горещия сироп.

Оставете ги да се охладят и попият сиропа при покрит с капак или алуминиево фолио съд.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар