Орехов блат за торта

ШоколадкаШоколадкаНовак
01/04/2012
"Следващата торта пригответе с орехови блатове и открийте разликата във вкуса!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 853
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с 1/2 от захарта и при непрекъснато бъркане ги сложете на водна пара, като разбърквате за 1-2 минути.

Внимавайте да не ги сготвите. След като леко се охладят, добавете към тях натрошения шоколад, смлените орехи, брашното и бъркайте до хомогенност.

Разбийте белтъците на твърд сняг с останалата захар и ги разбъркайте към сместа с жълтъци.

Изпечете 3 отделни орехови блата, еднакви по големина.

Рейтинг

5 2
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Brain X Plosion
Brain X Plosion
16.11.2019 17:45
Не знам как разбърквате 600гр. сухи съставки в 8 жълтъка до хомогенна смес?!? Също от опита ми на начинаещ кулинар в рецептата липсва 1 кафяна лъжичка сол. Опитайте! Ще ми благодарите.
0
0