Начин на приготвяне
Бадемите се смилат в кухненски робот. Включваме фурната на 200 градуса.
Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци в две купи. При белтъците добавяме щипка сол и разбиваме с миксера на бързи обороти до получаване на гъста пяна.
Със същите бъркалки на миксера разбивам жълтъците и захарта. След това добавям брашното и маслото – отново разбивам до хомогенност на сместта.
Прибавям бадемите, като ги разбърквам с дървена лъжица. Белтъците добавям на два-три пъти с внимателно разбъркване с лъжицата, за да не загубят обема си.
Готовата смес изсипвам в тавата на фурната. Използвам хартия за печене, но може да се намазни тавата. Пече се само по един блат.
Поставям го в средата на фурната на 190 градуса и се изпича за 11 минути.