Белтъчен блат за торта

редакция:
Белтъчен блат за торта
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ето как да си приготвите белтъчен блат за торта."

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 220 г
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов кора
  • бакпулвер - 1 п.
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, добавя се на части захарта при непрекъснато бъркане.

Прибавя се олиото, следва млякото, ароматите и накрая - брашното с бакпулвера, което сме пресяли предварително.

Сместа за блатовете за торта се изсипва в тава с размер 22 см, покрита с хартия за печене.

Блатът се пече на 180°C в предварително загрята фурна.

След като се изпече, се охлажда и разрязва хоризонтално на три платки.

Аз изрекох три отделни белтъчни блата за торта.

Вижте също как да си направите орехов блат за торта или разкошен шоколадов блат за вашите торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: