Белтъчен блат за торта

Белтъчен блат за торта
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ето как да си приготвите белтъчен блат за торта"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 220 г
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов кора
  • бакпулвер - 1 п.
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, добавя се на части захарта при непрекъснато бъркане.

Прибавя се олиото, следва млякото, ароматите и накрая - брашното с бакпулвера, което сме пресяли предварително.

Сместа за блатовете за торта се изсипва в тава с размер 22 см, покрита с хартия за печене.

Блатът се пече на 180°C в предварително загрята фурна.

След като се изпече, се охлажда и разрязва хоризонтално на три платки.

Аз изрекох три отделни белтъчни блата за торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: