Начин на приготвяне
Блат: Разделят се белтъците от жълтъците, разбиват се белтъците с половината захар и щипка сол. В купа сместе всички останали съставки заедно, първо течните и след това пресятото брашно с бакпулвера, разбърква се добре и добавяте белтъците постепенно с бавни кръгови движения отдолу нагоре.
Изсипете сместа във формата за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.
Бита сметана: Разбийте сметаната със захарта. Разделете го на две (трябва да запазите малко сметана, за лепило на бадемите). Едната от частите, тази за шоколадовата сметана, трябва да бъде по-малко. Прибавете във нея какаото на прах. Сложете в хладилника.
Крем: Смесете царевичното нишесте, млякото и разбитите яйца. Добавете сиропа към сместа и го сложете на огъня, бъркайте докато се сгъсти.
Добавете маслото и разбъркайте добре. Кремът се работи изстинал. Сложете в тенджера водата, захарта и лимоновия сок и варете, докато се сгъсти сиропът.
Разделете изстиналия блат на три части. Сиропирате първия блат и нанасяте бялата сметана. Слагате втория блат, сиропирате и нанасяте какаовата сметана, слагате последният блат, сиропирате и нанасяте приготвения яйчен крем.
Поръсете със кафява захар и леко я загорете по повърхността. Поставя се в хладилник в продължение на няколко часа, а още по-вкусна е на следващия ден.