Трицветна торта

Трицветна торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - щипка
  • За сметаната
  • течна сметана - 750 г сладкарска
  • захар - 100 г
  • какао - 3 с.л. на прах
  • За крема
  • вода - ½ чаша
  • захар - 250 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • лимонов сок - сок от ½ лимон
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат: Разделят се белтъците от жълтъците, разбиват се белтъците с половината захар и щипка сол. В купа сместе всички останали съставки заедно, първо течните и след това пресятото брашно с бакпулвера, разбърква се добре и добавяте белтъците постепенно с бавни кръгови движения отдолу нагоре.

Изсипете сместа във формата за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Бита сметана: Разбийте сметаната със захарта. Разделете го на две (трябва да запазите малко сметана, за лепило на бадемите). Едната от частите, тази за шоколадовата сметана, трябва да бъде по-малко. Прибавете във нея какаото на прах. Сложете в хладилника.

Крем: Смесете царевичното нишесте, млякото и разбитите яйца. Добавете сиропа към сместа и го сложете на огъня, бъркайте докато се сгъсти.

Добавете маслото и разбъркайте добре. Кремът се работи изстинал. Сложете в тенджера водата, захарта и лимоновия сок и варете, докато се сгъсти сиропът.

Разделете изстиналия блат на три части. Сиропирате първия блат и нанасяте бялата сметана. Слагате втория блат, сиропирате и нанасяте какаовата сметана, слагате последният блат, сиропирате и нанасяте приготвения яйчен крем.

Поръсете със кафява захар и леко я загорете по повърхността. Поставя се в хладилник в продължение на няколко часа, а още по-вкусна е на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: