Начин на приготвяне
Разтворете маята в 200 мл хладка вода и прибавете захарта. Оставете да шупне.
През това време пресейте брашното на купчинка, направете кладенче в нея и добавете солта, половината олио, останалата вода и шупналата мая.
Замесете меко тесто, оставете го да втасва, докато удвои обема си. След това го премесете и разделете на три топки.
Разточете първата топка, намажете я с част от останалото олио, поръсете обилно с чубрица.
Разточете втората топка, слагате върху първата, намазвате с част от олиото и поръсвате обилно с къри. Повтаряме с третата топка, като нея поръсваме с червен пипер.
Завийте трите кори на руло, нарежете го на напречни парчета, наредете ги едно до друго в предварително подмазана тава.
Оставяме да втаса хубаво и печем питката в умерена фурна до готовност.
Трицветната питка е много сполучлива.