Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват и измиват. Алабашът сe нарязва на парчета, морковите на кръгчета, зеленият фасул на парчета, бялата част на лука - на колелца дебели 1 см, картофите на кубчета.
Месото се измива и се подсушава. Нарязва се на хапки, запържва се 8 минути в олиото и се смесва със зеленчуците /без карфиола/.
Сместа се слага в предварително подготвения гювеч, налива се бульона, прибавя се дафиновия лист и гювечът се захлупва.
Поставя се в студена фурна, която с загрява постепенно до 220 градуса и ястието с задушава около 45 минути. Тогава се добавя и карфиолът, накълцан на розички, и се задушава още 45 минути.
Преди да се сервира ястиeто сe посолява, поръсва се с подправките и със ситно нарязаният магданоз.