Начин на приготвяне
Картофите се варят с кората, белят се и се мачкат. Оставят се да се охладят.
Нарязват се тиквичките на кубчета и се запържват в горещо олио. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. След като се отстранят от огъня, прибавя се и ситно нарязаният копър.
Сварява се оризът с вода 1:3 и се подправя със сол и черен пипер.
Към вече студените картофи се прибавя настърганият на едро ренде кашкавал, разбитите вече яйца и нарязаният на ситно магданоз. Посоляват се и се прибавя червеният пипер.
Върху намаслено кухненско фолио се разстила картофената смес с дебелина не повече от 1 см. Върху нея се разпределя оризът по цялата повърхност, след това тиквичките и се подреждат листата див чесън равномерно, за да се покрие всичко. Навива се много внимателно на руло.
Прехвърля се в тясна правоъгълна намаслена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, докато хване златиста коричка.
Сервира се с млечни сосове или салата по избор.