Пролетно руло Ина

Пролетно руло Ина
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Забравете за тежките гозби и опитайте това свежо пролетно руло"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • кашкавал - 300 г
  • левурда - 20 стръка див чесън
  • тиквички - 400 г
  • ориз - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - малко
  • сол на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят с кората, белят се и се мачкат. Оставят се да се охладят.

Нарязват се тиквичките на кубчета и се запържват в горещо олио. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. След като се отстранят от огъня, прибавя се и ситно нарязаният копър.

Сварява се оризът с вода 1:3 и се подправя със сол и черен пипер.

Към вече студените картофи се прибавя настърганият на едро ренде кашкавал, разбитите вече яйца и нарязаният на ситно магданоз. Посоляват се и се прибавя червеният пипер.

Върху намаслено кухненско фолио се разстила картофената смес с дебелина не повече от 1 см. Върху нея се разпределя оризът по цялата повърхност, след това тиквичките и се подреждат листата див чесън равномерно, за да се покрие всичко. Навива се много внимателно на руло.

Прехвърля се в тясна правоъгълна намаслена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, докато хване златиста коричка.

Сервира се с млечни сосове или салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: