Веган луканка

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Веган луканка
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"Дали тази веган луканка ще измести истинската от сърцето ни - едва ли, но наистина си заслужава да я опитате"

Необходими Продукти

  • сушени домати - 200 г
  • цвекло - 140 г
  • чия - 30 г
  • слънчогледови семки - 150 г сурови белени
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се накисват в топла вода за около 15-20 минути. През това време се настъргва цвеклото. Първо трябва да се смели суровият белен слънчоглед. Аз го смлях в кафемелачка.

След това го изсипах в блендер и прибавих настърганото цвекло. След като се смелиха прибавих и сушените домати. Трябва да се получи еднородна смес.

След това се изсипва в дълбока купа. Прибавят се и подправките на вкус и семената от чия. С ръце се омесва хубаво получената смес. Може да използвате и ръкавици, за да не ви се оцветят ръцете.

След като сте омесили хубаво сместа се разделя на две части. Върху дъска за рязане се слага малко парче от стреч фолиото. Върху него се слага половината от сместа на луканката.

Завива се в стреч фолиото и се оформя на луканка. След това се прехвърля в тава, която е застлана с хартия за печене. Същото се повтаря и с останалата смес за луканка.

Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне. След това се оставя още няколко дни, като се обръща, за да доизсъхне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: