Начин на приготвяне
Нарежете на дребно луканката, сиренето - на тънки плочки, доматите - на тънки резени, а лука и магданоза - на ситно. Ако използвате пресни гъби, предварително ги почистете и запържете.
Намажете гювечетата с малко масло. На дъното поставете няколко резенчета от нарязаните домати. След това поставете от нарязания лук и магданоз, след това нарязана луканка и гъби, след това плочки сирене, а след това отново магданоз. Покрийте с нарязани домати и сипете от доматения сос от консервата. Поръсете с черен пипер и чубрица.
Захлупете и запечете под капак за около 30 мин в загрята фурна на 190°C.
Междувременно разбийте едното яйце и смесете с предварително настъргания кашкавал. При готовност на гювечетата извадете и разпределете сместа от кашкавал и яйце върху тях.
Направете малък отвор по средата и чукнете на всяко гювече по едно яйце.
Боднете по една люта чушка и запечете гювечетата с луканка и сирене за още 15-20 минути в загрятата фурна без капак до апетитно зачервяване.