Начин на приготвяне
Обелвам първо картофа и го нарязвам на тънки шайби.
Разделям бялата част на праза на слоеве по дължина. Стривам кардамона в хаванче, като отделям зрънцата от шушулката.
Намазвам пуешкото филе от едната страна с горчица и поставям листенца от спанака /заделила съм 1/3 за пълнежа/.
Сгъвам филето на на две и фиксирам с клечка за зъби.
Сгорещявам зехтин в тигана и поставям пуешкото филе да се зачерви от двете страни за около 7 минути. Изваждам го в полуготов вид и добавям праза, картофа и спанака. Овкусявам със сол и черен пипер, куркума и кимион и ги оставям за 5 минути на силен огън.
След това добавям 200 мл вода, връщам филетата и намалявам котлона, да се дозадушат за още 10 минути.
При сервиране поръсвам с предварително запечени сусамови семена.
Леко ястие, полезно за вашето здраве.
Кимионът стимулира стомашно-чревният тракт, куркумата е естествен антисептик и прочиства черния дроб, а кардамонът е приятел на сърцето.
Добър апетит!