Начин на приготвяне
Най-добре да смелим сами месото за каймата или да купим чисто мляно месо, тъй като готовата кайма коренно се различава от истинския вкус и съдържа консерванти.
Към мляното месо прибавяме яйцето и нарязаните на ситно лук, чесън и магданоз.
Поръсваме със сухите подправки (*джоджен, чубрица, девесил, магданоз, копър, риган, кориандър и кимион), солта според нашите предпочитания.
Омесваме добре сместа, за да се разпределят равномерно съставките.
Добре е да оставим сместа за нашите апетитни кюфтета да престои в хладилник няколко часа, за да може месото да поеме вкусовете, но ако нямаме време, печем веднага.
Оформяме пуешките кюфтетата и печем в предварително загрята на 200°C фурна.