Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Гювеч»Пуешко с ориз и зеленчуци в гювеч

Пуешко с ориз и зеленчуци в гювеч

Пуешко с ориз и зеленчуци в гювеч
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Под капака на гювеча сме скрили вкусно пуешко месо с ориз и зеленчуци, ей така, да ви зарадваме"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг горни и долни бутчета
  • ориз - 250 г
  • червени чушки - 3 бр.
  • печурки - 200 г пресни
  • лук - 1 глава голяма
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • универсална подправка - зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се сварява предварително за около час ( а не увира напълно).

Свареното месо се запържва за кратко в повече мазнина, изважда се и се слага в гювеча, в същата мазнина се запържват за кратко нарязаният на дребно кромид и измитият ориз, добавя се доматеното пюре и червеният пипер и всичко се изсипва в гювеча.

Чушката се нарязва на ивици, а гъбите - на шайби, добавят се и те в гювеча, накрая подправките, всичко се разбърква хубаво, налива се около литър вода.

Гювечът се пече за 1.40 мин. на 200°C.

Готовото пуешко с ориз и зеленчуци в гювеч се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: