Ориз с пуешко на фурна

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Ориз с пуешко на фурна
Снимка: Андриана
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Точно така - ориз с пуешко, а ако ви се яде пуешко с ориз, просто увеличете месцето"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • пуешко - 500 г пуйка
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с подсолена вода слагаме пуйката да се вари. През това време измиваме ориза и в тиган с малко мазнинка го запържваме.

След като го запържим, го изсипваме в предварително намазнена тавичка.

Обелваме лука, нарязваме го и го слагаме в тигана да го запържим за 2-3 минути.

След това го добавяме към тавичката при ориза. След като пуйката се свари, изваждаме месото и го нареждаме върху ориза и лука.

Прецеждаме бульона, в който сме варили пуйката.

След това с него заливаме месото и ориза, поръсваме със сол, черен пипер и чесъна на прах.

Печем ориза на фурна в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Оризът с пуешко на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: