Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Пролетна салата с червено цвекло и хрян

Пролетна салата с червено цвекло и хрян

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пролетна салата с червено цвекло и хрян2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-4
"Свежа пролетна салата ще приготвим за най-добрите си приятели, за вас"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 500 г
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • хрян - 1 корен
  • мазнина - към 80 - 100 мл олио или зехтин
  • оцет - няколко с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1/3 връзка накълцан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените картофи да се сварят и щом са почти готови, добавете към тях целите и почистени моркови, да се бланшират до леко омекване.

Щом поомекнат веднага ги изплакнете под студена вода и ги нарежете на кубчета. Сипете ги в голяма купа.

Червеното цвекло обелете и нарежете на дебели кръгове. Сложете да се вари с малко вода и малко сол и щом и то омекне, го облейте със студена вода. Така червеното цвекло запазва наситения си червен цвят.

Нарежете го на кубчета и го добавете в купата. Объркайте всичко с настъргания хрян, овкусете със сол, черен пипер, зехтин и малко оцет на вкус.

Поръсете с накълцания зелен лук и магданоз. Поднесете купата по средата на масата с голяма лъжица и сложете чинии, за да може всеки да си сипва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: