Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Веган салата от червено цвекло

Веган салата от червено цвекло

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Веган салата от червено цвекло
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Веган салатата от червено цвекло е ароматна и много вкусна."

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелени маслини - 100 г
  • зелен грах - 150 г (замразен)
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • шарлан - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цвеклото, картофите и моркова, увийте ги в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато станат готови.

Охладете и обелете зеленчуците.

Нарежете цвеклото, картофите, моркова и лука на кубчета и ги сложете в голяма купа.

Нарежете киселите краставици на кубчета, изстискайте ги леко с ръка и изсипете в купата.

Нарежете зелените маслини на две или на колелца.

Бланширайте за кратно граха, полейте го с ледена вода, отцедете и добавете в купата.

Овкусете с ароматния и невероятно вкусен шарлан, сол и пипер и разбъркайте.

Приберете в хладилник салатата с цвекло за около 30 минути и сервирайте.

Веган салатата от червено цвекло е ароматна и много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: