Начин на приготвяне
Измийте цвеклото, картофите и моркова, увийте ги в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато станат готови.
Охладете и обелете зеленчуците.
Нарежете цвеклото, картофите, моркова и лука на кубчета и ги сложете в голяма купа.
Нарежете киселите краставици на кубчета, изстискайте ги леко с ръка и изсипете в купата.
Нарежете зелените маслини на две или на колелца.
Бланширайте за кратно граха, полейте го с ледена вода, отцедете и добавете в купата.
Овкусете с ароматния и невероятно вкусен шарлан, сол и пипер и разбъркайте.
Приберете в хладилник салатата с цвекло за около 30 минути и сервирайте.
Веган салатата от червено цвекло е ароматна и много вкусна.