Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с оризова гарнитура

Пилешка кавърма с оризова гарнитура

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пилешка кавърма с оризова гарнитура
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на ястие, което изглежда по този завладяващ начин?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.2 кг /6 бр. плешки/
  • лук - 3 големи глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 кутийка /420 г/ белени рязани
  • зелен лук - 2 стръка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • подправки - дафинов лист, черен пипер, чубрица, вегета, магданоз и сол на вкус
  • за гарниране
  • ориз - 1 к.ч. Басмати
  • лук - 1 главичка малка
  • черен пипер
  • универсална подправка - вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Запържете го в олио, като разбърквате няколко пъти за 5-6 минути.

Добавете лука, нарязан на полумесеци и пресованите скилидки чесън. Отново разбъркайте два-три пъти и добавете измитите и почистени гъби, на които предварително обелете кожицата. Нарежете ги на резенчета.

После прибавете моркова и чушката, също нарязани на парчета и задушавайте под капак за 5-6 минути. След това добавете доматите и залейте с виното.

Щом клокне, оставете да се готви на тих огън за още 20 минути. През това време добавете накълцан пресния лук и подправките. Тях ползвайте по ваш вкус и желание. Пак разбърквайте от време на време.

Приготвяне на гарнитурата:

Накиснете една кафена чашка ориз Басмати с малко вода за 10-на минути.

Загрейте малко олио в малък съд и запържете в него една малка главичка лук, накълцан на кубчета.

Добавете отцедения ориз и залейте с 2-3 кафени чашки вода. Гответе на тих огън за 15-20 минути. Овкусете със зеленчукова вегета и малко смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Най-вкусната кавърма, която съм готвил!!!
31.05.2021 21:25