Сладки локумени топчета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладки локумени топчета
Снимка: Мария Симова
4 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Стават толкова вкусни, че не кутия с капак, ами кутия с катинар няма да ги опазят от лакомниците"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пак.
  • ванилова захар - 2 пак.
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • локум - 2 кутии за плънка
  • пудра захар
  • ванилия - 1 пакетче за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете предварително смесените кисело мляко и амонячна сода, разтопената и охладена мас и ваниловата захар, разбъркайте добре съставките и замесете меко и еластично тесто, ако е нужно, добавете брашно за доомесване.

Разделете тестото на малки оформени (колкото орех) топчета. Всяко топче леко разплескайте на питка и добавете парче локум, отново оформете на топче.

Така оформените локумки подредете в тава, постлана с хартия за печене, печете в предварително нагрята на 180 градуса до златист цвят.

Още горещи ги оваляйте в предварително смесените пудра захар и пакетче ванилия.

Аз процедирам така - в книжен плик смесвам захарта с ванилията, поставям няколко горещи топчето и разклащам плика. Подредете в подходяща чиния и оставете да се охладят.

Съхранявайте сладките локумени топчета в кутия с капак. Колкото повече престояват, толкова по-пръхки стават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: