Начин на приготвяне
Мариновайте свинското месо поне за поне час преди приготвяне на сандвича. За целта в купа сложете месото, 2 с.л. олио, сол, черен пипер на вкус и червен пипер. Разбъркайте добре с ръце и оставете да почива в хладилника, като го покриете с фолио за свежо съхранение.
Предварително подгответе и чесновия сос. В сосиера разбъркайте киселото мляко, майонезата, една скилидка ситно накълцан чесън, сол на вкус и копър. Оставете в хладилника.
В тефлонов тиган загрейте една с.л. краве масло и изпечете свинското месо. Нарежете месото под ъгъл на по-дребни парчета. Добавете в тигана още една лъжица масло и изпържете три яйца на очи, като задължително оставите жълтъците им рохки.
Вземете пърленката/питката и я срежете на две половини като за блатове за торта. В случая съм използвала содена питка от рецептата Богата содена питка. С четка намажете двете половини с останалото в тигана краве масло и ги запечете, докато хванат хрупкава коричка и станат все едно са печени на скара.
Докато е още топла, върху едната половина - в случая горната - подредете тънко нарязани парчета кашкавал, за да се разтопят.
Започнете да подреждате сандвича: в чиния поставете запечената долна половина, отгоре поставете яйцата с жълтъците към хляба, намажете обилно с чесновия сос, след това подредете свинското месо, топено-пушеното сирене, домата, нарязан на кубчета или колелца /според желанието/ и захлупете с втората половина на питката, върху която кашкавалът се е разтекъл. Разрежете сандвича на четири чрез два диагонални разреза и консумирайте с удоволствие.
Не се препоръчва за хора с висок холестерол.
Коментари