Начин на приготвяне
Обелвате, нарязвате на дребно 1 батат и го сварявате с малко морска сол. Докато се вари, накълцвате на ситно 400 г спанак и го задушавате в малко масло.
Когато бататът е готов, изцеждате водата и го намачквате с малко масло.
Намаслявате тавичката, в която ще го печете, и изсипвате пюрирания батат като основа. Леко издърпвате краищата нагоре като бордюр.
В средата натрошавате бяло саламурено сирене. Върху него изсипвате вече изстиналия спанак, разбъркан с 3 яйца. Върху тях нарязвате една моцарела на шайби и я слагате отгоре.
В празните дупки нарежете камембер и наредете. И накрая за разкош настържете обилно кашкавал. Слагате го да се запече в загрята на макс фурна до хубав загар. Много леко и вкусно :)