Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и ягоди

Бисквитена торта с маскарпоне и ягоди

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Бисквитена торта с маскарпоне и ягоди
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
6 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Една по-различна бисквитена торта, която няма да остави равнодушни дори и дамите на диета"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Роден край за торта
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 100 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • кондензирано мляко - 4 с.л.
  • сладко от ягоди - 1 бурканче /за предпочитане домашно/
  • ягоди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте маскарпонето с миксер. Прибавете към него кондензираното мляко и разбитата на сняг сметана. Разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица.

Готовия крем оставете настрани. Кипнете прясното мляко. Започнете реденето на тортата като всяка бисквита потапяте в млякото.

Наредете бисквитите в правоъгълна тавичка, залейте 1/2 от крема и разпределете равномерно сладкото от ягоди.

Наредете втория ред бисквити и залейте с останалия крем.

Декорирайте бисквитената торта с пресните ягоди и оставете в хладилник за няколко часа да стегне.

Бисквитената торта с маскарпоне и ягоди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: