Начин на приготвяне
Форма за торта с подвижни стени - 24 см диаметър
В съд разбийте с миксер сметаната с ванилията.
В друг съд за кратко разбийте маскарпонето с пудрата захар. Към разбито маскарпоне на части добавете сметана, като разбърквате с шпатула с въртеливи движения, за да се смесят двете смеси и да не спадне разбитата сметана.
Сипете прясното мляко в съд и започнете да потапяте за кратко бисквитите и да ги подреждате на дъното на тортената форма. Върху подредените бисквити сипете 1/3 част от крема маскарпоне. Заравнете и подредете тънко нарязани ягоди.
Подредете изправени ягоди и по борда на бисквитената торта. Посипете с кокосови стърготини. Отново потопете бисквити в прясното мляко и подредете втори ред. Повторете с крема и ягодите. Посипете със стърготини кокос. Направете трети ред с бисквити. Измажете с крема.
Увийте със свежо фолио и приберете тортата в хладилника. Оставете да се охлади за около една нощ. При готовност украсете готовата бисквитена торта с нарязани парчета ягоди и настърган шоколад.
Рецептата е взаимствана от: neliyonevakitchen.blogspot.com
Коментари