Начин на приготвяне
Хубаво намачкваме банана с вилица или с преса за картофи. Добавяме яйцето и разбъркваме добре, после добавяме и меда, като е желателно той да е течен, за да се разтвори по-лесно.
Поетапно добавяме бакпулвера, канелата, индийското орехче, солта, ванилията, киселото мляко, овесените ядки и прясното мляко, като след всеки продукт разбъркваме много хубаво.
Включваме фурната на 180 градуса да загрява.
Подготвяме си плодовете, аз използвах ябълки - почистваме ги и нарязваме на средни кубчета. Но вие може да добавите всякакви плодове според сезона - ягоди, праскови, малини - всичко, за което се сетите.
Намазняваме формите за мъфини и слагаме по лъжица или лъжица и половина от сместа. След това слагаме по три-четири кубчета от ябълката, аз добавих малко стафиди и годжи бери.
После разпределяме остатъка от сместа отгоре, пак около лъжица, лъжица и половина.
Накрая слагаме от плодовете и леко ги притискаме надолу. Печем до готовност за около 35-40 минути.
Така приготвени, мъфините не са много сладки, затова може да добавите още 1 с.л. мед, ако желаете.