Печени пикантни картофи

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
24/04/2012
"Тази рецепта за пикантни печени картофи с къри и копър може да се превърне в забавна и интригуваща гарнитура към всяко ястие"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107 289
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете като картофи за пържене, но не прекалено тънки.

Сложете ги да се посварят до полуготовност - трябва да останат почти сурови. Отцедете ги, леко ги охладете.

Смесете и разбъркайте всички подправки и оваляйте картофите обилно в тях. Намазнете тава и сипете съвсем малко вода на дъното.

Отгоре сипете картофите, полейте със струйка зехтин или мазнина и пухнете да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 12
4 7
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
АЗ
АЗ
06.11.2013 20:39
ако може една реална снимка
9
0
dfhtr
dfhtr
19.05.2013 17:52
аервеа
2
1
Звезди Томова
Звезди Томова
31.08.2012 14:39
на 180 градуса - за половин час би трябвало да станат. Проверете, като боднете картофче с вилица
6
1