Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени на фурна сладки картофи

Печени на фурна сладки картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печени на фурна сладки картофи
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не сте опитвали досега батати на фурна? Бързо ще поправим този непростим пропуск"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 2 бр.
  • царевично нишесте - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сладките картофи на дебели греди. Накиснете ги в купа с вода за 30 минути. Подсушете добре картофите и в купа ги оваляйте в царевичното нишесте, като разбърквате с ръце.

Изсипете зехтина, кафявата захар и останалите подправки и отново с ръце оваляйте добре картофите.

Подредете картофите в тава, която е застлана с хартия за печене. Изпечете картофите за 30 минути на 180 градуса.

Посипете при готовност с пармезан и поднесете като гарнитура или като мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Iskra Filipova
Iskra Filipova
Това изгорялото не бих го яла изобщо..... Сорри за коментара, но такива изгорели картофи са само за варела.
25.03.2018 16:03
1
13
marcheva14
marcheva14
Нина, разрешавам си да добавя още една снимка към тази твоя рецепта. За първи път притовям такива картофи и много ми допаднаха, определено. Благодаря!
07.11.2017 01:43
6
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Да, доста сладки са и имат вкус близък на тиква. Може естествено. Така е в рецептата която знам, но нещата могат да се променят на вкус. Предполагам малкото кафява захар не е толкова да добави сладост, колкото за нотка на карамел и апетитен вид....:)
04.04.2016 21:32
6
1
Нели Желязкова
Нели Желязкова
Здравейте, необходимо ли е да се слага допълнително захар. Чувала съм , че сладките картофи са си сладки и така. Може ли в рецептата да не се слага захар? Благодаря
04.04.2016 20:57
2
3